Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Whippet

Karakter, eigenschappen en temperament 
Whippets hebben een aangenaam karakter en zijn ideale gezinshonden en goed gezelschap. Er wordt vaak gezegd dat wijfjes betere huisdieren zijn dan mannetjes omdat zij liever en gehoorzamer zijn. Dat geldt echter niet voor whippets. Daar is het mannetje de gehoorzaamste, vriendelijkste en meest extraverte van de twee.

Verstandhouding met andere huisdieren 
De meeste whippets zijn niet agressief tegen andere honden. Net zoals de meeste dieren zijn zij gezegend met grote snelheid, maar zij gebruiken die vooral om aan een gevecht te ontkomen.

Verzorging
Whippets zijn veel steviger dan zij eruitzien en gaan graag wandelen in weer dat de meeste mensen binnen zou houden. Zij staan hoog op de poten, brengen dus relatief weinig vuil mee na een fikse wandeling en hun korte vacht vraagt minimale verzorging.

Een whippets wordt omschreven als een hond voor luie mensen, omdat hij makkelijk te verzorgen en te voeren is. Whippets hebben geen dagelijkse beweging nodig en net zoals de meeste andere honden hebben zij genoeg aan een half uurtje wandelen aan de lijn om gezond en in vorm te blijven. Daarnaast weten zij ook een kwartiertje rennen te waarderen, om zich eens even lekker te kunnen uitleven.

Opmerking:
Voor vele rassen geldt dat wijfjes betere huisdieren zijn dan mannetjes, maar bij de whippet is dat niet noodzakelijk het geval.