Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Welsh corgi (Pembroke)

Karakter, eigenschappen en temperament 
Pembroke:
Het ras heeft alle waardevolle instincten geërfd van een werkhond en heeft ook die typische zelfstandigheid, waardoor hij eertijds het vee in Wales kon leiden zonder instructies van de baas. Hij is werkelijk de beste vriend en helper die je je kunt voorstellen.

Cardigan:
De cardigan corgi met zijn oude afstamming heeft zijn eigen karakter behouden, vooral zijn stabiele en gevoelige aard. Een cardigan is even thuis op een groot landgoed als in een kleine tuin in de stad en met zijn uitzonderlijk gevoelige oren is het een uitstekende waakhond.

Verstandhouding met andere huisdieren 
Goed

Verzorging
De mooie, kortharige vacht van een corgi vraagt slechts een snelle borstelbeurt om schoon en glanzend te blijven. Af en toe moet hij gekamd worden om vacht en huid in goede staat te houden. Puppy’s moeten lange tijd ongestoord kunnen slapen en moeten goed in de gaten worden gehouden tijdens het spelen. Je moet er vooral op letten dat kinderen hem tijdens het spelen niet per ongeluk laten vallen.

Opmerking:
Als zij zich vervelen, gaan corgi’s blaffen, dus je moet er altijd voor zorgen dat je corgi overdag genoeg te doen heeft.