Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Staffordshire bulterriër

Karakter, eigenschappen en temperament 
Je mag nooit vergeten dat de Staffordshire bulterriër’s verleden als vechthond nog steeds sluimert in de meeste Staffords. Hun onstuimige karakter en manier van doen bewijzen dat zij terecht de 'liefste boeven onder de honden' genoemd worden. Je moet als bezitter van een stafford je verantwoordelijkheid nemen en je hond nooit los laten rondlopen.

Verstandhouding met andere huisdieren 
Staffordshire bulterriërs kunnen prima met andere huisdieren overweg als zij maar van jongs af aan met ze zijn grootgebracht en opgevoed. Puppy’s laten zich makkelijk leefregels aanleren en gehoorzaamheidstraining is een uitstekende manier om ze aan andere dieren te laten wennen. Gehoorzaamheidstraining is een leuke manier om een nauwe band van vriendschap en respect met je stafford op te bouwen. Zij zijn graag bij je en doen niets liever dan het je naar de zin maken.

Verzorging
De stafford vergt weinig onderhoud, de korte vacht vraagt weinig meer dan af en toe borstelen en een bad. Afhankelijk van de hoeveelheid beweging die je hond heeft op een harde ondergrond moeten zijn teennagels kort geknipt worden om ze schoon te houden.