Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Skyeterriër

Karakter, eigenschappen en temperament

De skyeterriër is voorzichtig en gereserveerd bij vreemden en vergt een zorgvuldige, vroege gewenning aan mensen en andere dieren om zijn zelfstandige karakter te vormen. De skyeterriër is het gelukkigst als huishond en is dol op zijn gezin, al zal hij zich over het algemeen aan één bepaald lid van het gezin hechten.

Verstandhouding met andere huisdieren

De skyeterriër is geen vechtersbaas, maar als hij ertoe uitgedaagd wordt, dan kan hij een geduchte tegenstander zijn. Een groepje honden bij elkaar scheppen hun eigen rangorde, maar ongecastreerde mannetjes zullen strijden om de eerste plaats en moeten misschien uit elkaar gehaald worden. Andere dieren accepteren zij als zij er van jongs af mee zijn opgegroeid, of als je ze op de juiste manier aan elkaar hebt laten wennen.

Verzorging

De skyeterriër heeft een dikke dubbele vacht met een zachte ondervacht en een hardere bovenvacht. De vacht moet eens per week goed geborsteld worden met borstel en kam; hij heeft af en toe een bad nodig, de teennagels moeten geknipt worden en het haar tussen de voetkussentjes moet bijgeknipt worden. Skyeterriërs ziijn dol op hun wandelingen en een dagelijkse wandeling van 20 tot 30 minuten is prima. De skyeterriër moet vroeg leren wennen aan mensen, anders vinden zij het niet fijn als vreemden ze aanraken. Je puppy moet al jong getraind worden om op zijn zij te liggen om geborsteld te worden. Op die manier zal het des te plezieriger zijn voor je hond en voor jou.