Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Samojeed

Karakter, eigenschappen en temperament 
Ondanks zijn noordelijke afkomst is de samojeed toch gewend geraakt aan warmere klimaten. Hij kan buiten slapen, al doet hij dat liever binnen, wil een groot deel van de dag gewoon gezellig bij het gezin zijn en wil echt overal bij zijn. Liefhebbers van samojeeds vinden die enthousiaste aanwezigheid van hun hond in hun leven dan ook het aantrekkelijkst eraan. Een samojeed is een actieve hond, hij is nieuwsgierig, pienter en ondeugend.

Verstandhouding met andere huisdieren 
Uitstekend, als hij met andere dieren ook is opgegroeid. Als je een volwassen hond koopt, vertel dan de fokker welke andere huisdieren je hebt en vraag hem of die bij elkaar passen.

Verzorging
De prachtige witte vacht van dit ras heeft twee lagen: een dichte wollige ondervacht, die één keer per jaar verhaart, en een hardere beschermende buitenvacht van recht haar met zilverkleurige punten. De verzorging van de vacht kan leuk of vervelend zijn, het is maar hoe hond en eigenaar ermee omgaan.

Opmerking:
Een gezin met heel jonge kinderen kan beter een vrouwtje nemen; een mannetje is beter geschikt voor de ruwere spelletjes van oudere kinderen en tieners.
Cesar product