Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Pekinees

Karakter, eigenschappen en temperament 
De pekinees is onverschrokken tot op het ergerlijke af, omdat zij de grootte van een andere hond of zelfs mens niet kunnen inschatten. Hun trouw is een van hun sterkste kenmerken en zij zouden alles beschermen waarvan zij denken dan het hen toebehoort.

Verstandhouding met andere huisdieren 
De pekinees is een ras dat zich aan elk ras kan aanpassen. Pekinezen zijn immers onverschrokken en kunnen hun mannetje staan tegenover elk ander hondenras als zij maar samen opgegroeid zijn.

Verzorging
Omwille van zijn zware en dikke vacht moet de pekinees wekelijks onder handen genomen worden. De vacht moet regelmatig geborsteld en schoongemaakt worden. De ogen, oren en geslachtsdelen van mannetjes moeten wekelijks schoongemaakt worden. De teennagels moeten altijd kort gehouden worden. Pekinezen zijn niet geschikt voor het buitenleven. Het zijn kleine honden die houden van de warmte en het comfort binnenshuis. Wel moeten zij regelmatig aan de lijn mee uit genomen worden, op harde ondergrond en niet te ver.

Opmerking:
De pekinees is geen schoothond, hoewel hij van tijd tot tijd wel graag geknuffeld en gepamperd wordt. Pekinezen houden van mensen van alle leeftijden en kunnen een metgezel voor het leven zijn. Zij zijn erg vlot in de omgang, houden van spelletjes en moeten al heel jong aan speelgoed gewend raken. Zelfs als zij groot zijn, spelen zij graag met speeltjes en ballen in de tuin.