Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Cavalier king Charles spaniël

Karakter, eigenschappen en temperament
"De cavalier king Charles spaniël is levendig en lief en daarmee het perfecte familiehuisdier, maar het dient gezegd dat zij onder de mensen horen. Het zijn geen honden om alleen thuis te laten of buiten in een hok te houden, aangezien zij nood hebben aan menselijk contact.

Cavaliers worden in vier kleuren gefokt:
BLENHEIM: Kanstanjekleurige vlekken op een parelwitte vacht. De vlekken op de kop moeten gelijkmatig verdeeld zijn voor een gemaskerd effect met een witte bles in het midden voor de prijswinnende zogenaamde blenheim-vlek.
TRI-COLOUR: Een zwart met witte hond met roodbruine vlekken boven de ogen, op de wangen, aan de binnenkant van de poten, achter de ellebogen en aan de onderkant van de staart.
BLACK AND TAN: Geheel ravenzwarte vacht met roodbruine vlekken boven de ogen, op de wangen, aan de binnenkant van de poten, achter de ellebogen en onder de staart.
RUBY: Helemaal dieprood zonder witte vlekken.

Verstandhouding met andere huisdieren
Uitstekend

Verzorging
Los van al hun uitstekende kwaliteiten verharen zij wel twee keer per jaar en letten zij totaal niet op het verkeer, dus buiten moeten zij altijd aan de lijn gehouden worden. Als je overweegt een cavalier king Charles te kopen, zorg dan dat je tuin een goed hek heeft. Puppy’s willen zich nog wel eens een weg naar buiten graven en zoeken het kleinst mogelijke gaatje om toch maar te ontsnappen.


Opmerking:
Jaarlijkse controle en vaccinaties zijn belangrijk, evenals ontwormen. Je dierenarts zal je het gevaar van hartworm uitleggen en vertellen welke voorzorgsmaatregelen je kunt nemen. Ook bepaalde grassen en soorten onkruid kunnen schadelijk zijn. Regelmatige verzorging is nodig om overtollig haar te verwijderen en te voorkomen dat de vacht gaat vervilten.