Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Yorkshireterriër

Karakter, eigenschappen en temperament 
De meeste yorkshireterriërs zijn alert, actief en nieuwsgierig. Zij kunnen heel vastberaden zijn, maar zijn trouw aan hun gezin. Zij genieten van menselijk gezelschap en worden graag overal bij betrokken. Het zijn goede waakhonden, die blaffen als er zich vreemden aandienen. Zij zijn best klein, maar het zijn wel stevige en gezonde dieren, met de proporties zoals die van een normale hond, maar dan in miniversie. Yorkshireterriërs hebben een vacht die niet verhaart of uitvalt en zijn dus allergievriendelijk. De vacht is niet weersbestendig, dus leven zij het best binnenshuis. Natuurlijk dienen zij wel voldoende uitgelaten te worden voor beweging.

Verstandhouding met andere huisdieren 
Yorkshireterriërs kunnen over het algemeen prima met andere hondenrassen samenleven, zolang de andere hond ongeveer even groot is.

Verzorging
De vacht van de yorkshireterriër groeit meestal tot op de grond en daarom moet hij om de twee dagen een uur geborsteld worden om te vermijden dat zij gaat klitten. Het haar op de kop wordt bijeengebonden om de ogen vrij te houden. Als je minder werk met deze hond wilt, dan kun je het haar ook kort houden. Zij gaan graag mee op een lange wandeling met hun baas en rennen graag in de tuin.