Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Tibetaanse spaniël

Karakter, eigenschappen en temperament 
Intelligent, ondeugend, koppig en vastberaden, een beetje zoals een vroegrijp kind. Hoewel zij weleens je geduld op de proef stellen, wordt het ze snel vergeven omdat zij zo speels zijn, een apart gevoel voor humor hebben en er hun hele leven eigenlijk als puppy blijven uitzien.

Zij kunnen goed problemen oplossen en reageren alert op hun baasje. Tibetaanse spaniëls voelen zich net zo thuis in een flat als op een villa of boerderij. Zij moeten wel op een goed afgebakende plek zitten, want anders gaan zij uit nieuwgierigheid op verkenning. Het zijn geen honden om in een hok te houden, want zij zijn gefokt als gezelschapshond en hebben dat gezelschap ook echt nodig. Daarom is het beste dat zij binnenshuis kunnen en ook langs een hondenluikje naar buiten kunnen, de goed omheinde tuin in.

Verstandhouding met andere huisdieren 
Komt heel goed overeen met andere huisdieren.

Verzorging
De Tibetaanse spaniël is over het algemeen gezond en is daarom gemakkelijk te verzorgen. Hoewel de vacht vrij lang is, raakt zij niet snel in de war en ruikt zij ook amper. Hij heeft een dubbele vacht: een zachte ondervacht voor de warmte en een langere, zijdeachte buitenvacht die plat ligt. Regelmatig in bad en droogblazen met de haardroger houdt de vacht in goede conditie. Deze honden zijn voor hun grootte erg actief en hebben regelmatig beweging nodig.
Cesar product