Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Siberische husky

Karakter, eigenschappen en temperament 
Siberische husky’s zijn zachtaardig, betrouwbaar en vriendelijk. Door hun innemende karakter zijn zij goede gezelschapshonden voor het hele gezin, van jong tot oud. Als ras zijn zij tegenover iedereen even aardig.

Een typisch kenmerk van deze hond is dat hij altijd alert, vriendelijk en speels is. Hij wil het zijn baas graag naar de zin maken, is nogal koppig, heeft een sterke wil en is uitzonderlijk zelfstandig, wat wellicht allemaal kenmerken zijn die hij meedraagt van toen hij nog een werkhond was. Elke Siberische husky heeft zijn eigen karakter en identiteit.

Verstandhouding met andere huisdieren 
Niet vergeten dat dit een echte meutehond is en dat hij moet weten wie de baas is. Als hij tegelijk met andere dieren wordt grootgebracht, dan zijn zij veilig.

Verzorging
Zonder regelmatige beweging wordt een siberiër lastig en zal hij alles doen om maar aan de verveling te ontsnappen. Deze honden regelen zelf hun voedselinname. Zij hebben van nature een langzame stofwisseling en hebben beweging nodig om hun eetlust te stimuleren. Er is niets lelijkers dan een te dikke Siberische husky.

Terwijl vele rassen verharen met de overgang van de seizoenen, komt bij de husky de hele ondervacht er net zoals bij schapenwol in grote pakken uit. Siberische husky’s zijn heel energiek en willen heel graag rennen. Als je begrijpt waar zij vandaan komen en wat voor werk zij moesten doen, dan weet je meteen ook hoeveel beweging zij nodig hebben. Husky’s doen het goed bij sledeactiviteiten, waarmee zij gelukkig heel wat energie kwijt kunnen.

Opmerking:
Bij dit ras mag je een paar dingen niet vergeten: de kans bestaat namelijk dat hij vee gaat opjagen en doden. Bovendien is hij doorgaans ook erg zelfstandig. Deze honden blaffen amper – maar als zij blij zijn en joelen, kan dat heel wat lawaai opleveren.