Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Schipperke

Karakter, eigenschappen en temperament 
Een schipperke moet actief, levendig en alert zijn; hij moet een meegaand, intelligent en trouw karakter hebben. Schipperkes zijn erg trouw aan hun gezin en vriendelijk tegen kinderen, maar wantrouwig tegenover vreemden.

Verstandhouding met andere huisdieren 
Schipperkes kunnen samenleven met andere kleine honden, katten en goedhartige grote honden. Om dit te bereiken kun je ze maar beter al vroeg trainen. Soms doen grote honden schipperkes weleens kwaad, dus kijk altijd goed naar het karakter van de grote hond. Als er geen mensen in de buurt zijn, houden schipperkes wel van het gezelschap van soortgenoten. Konijntjes, cavia’s en muizen kunnen maar beter in een kooitje gehouden worden, zodat het schipperke er niet bij kan.

Verzorging
Alle honden hebben dagelijks voedsel, steeds vers water, onderdak, de zorg van een dierenarts, training en heel veel liefde nodig. Schipperkes vragen weinig verzorging. Zij hoeven niet in bad, af en toe een kam- of borstelbeurt is genoeg. De vacht is vrij kort. Het schipperke verhaart maar één keer per jaar (twee keer als het een niet-gesteriliseerd vrouwtje is). De nagels moeten regelmatig geknipt worden. Sommige schipperkes hebben huidallergieën door klimplanten zoals tradescantia of klimop, of door vlooien, rood vlees of conserveringsmiddelen.

Opmerking:
Het schipperke is een echte waakhond en hij slaat aan als de deurbel gaat.