Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Saloeki

Karakter, eigenschappen en temperament 
Saloeki’s worden gefokt als gezinshond en zijn bijzonder zachtaardig. Het is een hond van gemiddelde grootte en gebouwd voor extreme snelheden en uithouding. Er zijn gladharige en bevederde soorten. De laatste heeft vooral zijdeachtige franje bij de oren en de staart. Het is een waakhond die wel waarschuwt, maar niet aanvalt. Saloeki’s zijn betrouwbaar, tolerant en lief met kinderen.

Verstandhouding met andere huisdieren 
Saloeki’s kunnen goed overweg met andere huisdieren (ook katten) als je ze er maar jong aan laat wennen. Net als alle andere rassen hebben zij meer tijd nodig om te wennen als zij al wat ouder zijn.

Verzorging
Saloeki’s hebben een ruime, goed omheinde tuin en een eigen comfortabel hok nodig. Zij hebben ook regelmatig beweging nodig, vooral als zij overdag alleen zitten. De saloeki is een sociaal dier en is niet graag alleen.

Opmerking:
Jonge saloeki’s moeten manieren bijgebracht krijgen en het is belangrijk om pups goed aan mensen en andere dieren te laten wennen om goedgemanierd op te groeien. Door gebrek aan genegenheid of door verveling en frustratie kan hij ongehoorzaam en vernielzuchtig worden.
Cesar product