Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Poedel

Karakter, eigenschappen en temperament 
Alle poedels staan bekend om hun intelligentie, wat ook hun formaat is. Het zijn levendige honden met een vriendelijke natuur en zijn uitstekende waakhonden.

Verstandhouding met andere huisdieren
Uitstekend

Verzorging
Poedels hebben net als vele andere hondenrassen een dubbele vacht die de kwaliteit en de aanblik van lamswol heeft. Net als andere rassen verharen zij ook, maar dit haar komt vast te zitten in de ondervacht en klit daar samen. Poedels moeten regelmatig geborsteld worden, anders wordt de vacht een vreselijk kluwen. Hoewel de vacht van een poedel meer verzorging vraagt dan die van andere rassen, is deze hond toch bijzonder geschikt voor mensen met allergieën. Het mooiste is dat vloerkleden, meubilair en kleren vrij van haren en geurtjes blijven.

Een evenwichtig dieet, regelmatig beweging en routine zijn vereist. Elke hond moet zindelijk, gehoorzaam en makkelijk in de omgang zijn. Liefde is daarbij de belangrijkste vereiste. In ruil daarvoor word je beloond met de liefde, trouw en bescherming van je poedel, of hij nu klein of groot is.
Cesar product