Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Mopshond

Karakter, eigenschappen en temperament 
De mopshond biedt de perfecte mix van een aantrekkelijke kleine hond, met smekende blik, groot uithoudingsvermogen en moed. Als je maar een kleine tuin hebt of in een flat woont, dan is de mopshond ideaal voor je. Zij hebben vrijwel geen typisch hondengeurtje, hun korte vacht verhaart amper en zij zijn uitzonderlijk schoon.

Verzorging
De meeste mopshonden worden lui als zij aan hun lot worden overgelaten, dus een stevige wandeling of een spelletje apporteren is elke dag wel nodig. Best niet al te veel inspanning bij warm weer of direct na het eten. Mopshonden zijn intelligent en zelfstandig van aard en daardoor niet de makkelijkste honden om te trainen, maar het lukt wel en het is heel goed voor ze om een doel te hebben. Gehoorzaamheidstraining zal hierbij zeker helpen en heeft nog een ander voordeel: je hond wordt meer een metgezel dan alleen maar een huisdier.

Opmerking:
Door de vorm van de ogen en de snuit loopt de mopshond verwondingen aan de ogen op. Als je je mopshond in de ogen ziet wrijven, als hij loenst en waterige of verkleurde ogen heeft, ga dan onmiddellijk naar de dierenarts. Doordat hij zo’n korte neus heeft, kan de mopshond bovendien problemen hebben met zijn zachte gehemelte en dat moet in de gaten gehouden worden.
Cesar product