Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Maltezer

Karakter, eigenschappen en temperament 
Maltezers zijn geen werkhonden, hoewel sommige het uitstekend doen bij drijfwedstrijden en zelfs goede waakhonden zijn. Van een maltezer krijg je veel liefde en massa's genegenheid, hij laat je weten wie er aan de deur staat en geeft iedereen het gevoel welkom te zijn. Het is een heel intelligente en levendige hond, die het heerlijk vindt om in de watten gelegd te worden.

Verstandhouding met andere huisdieren 
Uitstekend

Verzorging
Maltezers zijn echte huishonden en hoewel zij dolgraag spelen in een goed afgezette tuin, zijn zij toch liever binnen bij het baasje. Voor eigenaars zonder tuin is een dagelijkse wandeling aan de lijn wel aan te raden. Hoewel de maltezer een prachtige showhond is, hoeft hij geen volle vacht te hebben als hij gewoon als huisdier gehouden wordt; het haar kan dan korter en in vorm geknipt worden, wats makkelijker is in het onderhoud. Dagelijks borstelen is belangrijk om knopen en klitten te voorkomen en de hond vindt het ook fijn om wekelijks in bad te gaan, al moet hij wel goed drooggeföhnd worden. Benodigdheden voor de verzorging zijn een goede stevige borstel, een fijne kam en een schaar voor het wegknippen van haar van de voetkussentjes; daarnaast ook een nagelknipper, boorwater en een tandenborstel om vlekken rond de ogen te verwijderen.

Opmerking:
Hoewel de maltezer beschouwd wordt als een klein ras, heeft hij toch normale beweging en passende voeding nodig om te voorkomen dat hij te dik wordt.