Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Lhasa apso

Verstandhouding met andere huisdieren 
Heel goed, maar het is een assertief ras dat graag laat zien wie de baas is, dus let op als je er nog een ander hond bij wilt hebben.

Verzorging
Lhasa apso’s hebben een dubbele vacht met een middellange ondervacht als goede bescherming, die uitvalt voor de zomer en plaatsmaakt voor een dunnere ondervacht. De bovenvacht is harder en dient als weerbestendige overjas. Het haar dat over de ogen valt, is bedoeld als bescherming tegen het stof, de wind en het intense licht die typisch zijn voor het Tibetaanse klimaat. Bij een langharig ras is het noodzakelijk om het haar regelmatig onder handen te nemen om het dier er goed uit te laten zien, maar het kan voor hond en eigenaar ook gewoon leuk zijn. Ook getrimd zien deze honden er leuk uit.

Opmerking:
Als kleine hond zijn zij ideaal voor de grote stad, maar het zijn absoluut geen softies. Het zijn sterke honden voor alle weersomstandigheden, maar binnenshuis voelen zij zich ook prima. Door de jaren van nauw contact met mensen in de tempels en als huishond hebben zij een heel aardig karakter ontwikkeld.
Cesar product