Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Keeshond

Karakter, eigenschappen en temperament
Keeshonden zijn lieve, vriendelijke en trouwe honden. Zij kunnen af en toe koppig zijn, maar leren snel en zijn uitstekende gezinshonden en waakhonden die geschikt zijn voor volwassenen en kinderen. Het ras past zich heel gemakkelijk aan en is van nature heel schoon op zichzelf.

Verstandhouding met andere huisdieren 
Keeshonden kunnen uitzonderlijk goed met andere honden overweg.

Verzorging
Keeshonden hebben een dichte, harde, niet-ruikende, dubbele vacht – een zachte dikke ondervacht waar het langere, hardere beschermende haar doorheen groeit. Dankzij deze dubbele vacht kan vuil niet doordringen tot de huid en de hond hoeft dus zelden in bad. In warm en vochtig weer, als de meeste keeshonden zich in hun eigen holletje hebben ingegraven of als ze aan het verharen zijn, dan kan een beetje extra verzorging en eventueel een bad aan de orde zijn. Controleer de nagels en voetkussentjes van de hond regelmatig en trim het haar onder de voeten zorgvuldig terug zodat het even lang is als de voetkussentjes.

Opmerking:
Keeshonden kunnen veel lawaai maken als zij lang alleen buiten worden gelaten. Zij vinden immers dat ze bij de familie horen en willen altijd bij je zijn.