Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Japanse chin

Karakter, eigenschappen en temperament 
De Japanse chin is een intelligente, tevreden en levendige kleine hond met een goed karakter en zachtaardig temperament. Zij zitten graag rustig op je schoot of liggen opgerold in een stoel, maar zijn ook altijd te vinden voor een spelletje of een rondje rennen.

Verstandhouding met andere huisdieren
Chins zijn het gelukkigst in het gezelschap van andere chins. Zij kunnen harmonieus in grotere groepen samenleven, dus neem er indie mogelijk twee!

Verzorging
Japanse chins zijn met hun zachte vacht makkelijk te verzorgen. Twee tot drie keer per week borstelen, aandacht voor de plekjes achter de oren die makkelijk gaan klitten en regelmatig in bad, meer heeft hun vacht niet nodig. Dat is ook praktisch tijdens het verharen van de hond.

Vanwege de platte snuit zijn de ogen van de chin kwetsbaar. Als hij een verwonding oploopt, moet je er meteen mee naar de dierenarts. Net als bij ieder ander huisdier moeten oren en tanden ook regelmatig worden schoongemaakt en gecontroleerd. Een chin heeft niet zoveel bewegingsruimte nodig, dus hij is ideaal voor wie op een flat woont. Zij houden wel van een stevige wandeling of rennen nog liever zelfs vrij rond.

Opmerking:
Japanse Chins zijn honden voor binnen en worden alleen als gezelschapshond gefokt. Buiten zou deze hond doodongelukkig zijn. Ook lange tijd alleen thuis zijn vindt deze hond niet prettig, dus voor wie de hele dag weg is, is de chin niet de geschikte hond. De chin vraagt ook wel wat zelfstandigheid en zal vanwege zijn gevoeligheid niet oed reageren op harde discipline. Als je dus een dominante hond wilt, dan is dit ook geen geschikt ras voor je.