Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Italiaanse windhond

Karakter, eigenschappen en temperament 
Italiaanse windhonden zijn levendig, alert, hoogst intelligent en erg lief, zeker als zij in huis worden gehouden, want zij zijn gek op menselijk gezelschap. Met andere dieren samen in een kennel schieten zij minder goed op. Zij zijn makkelijk te trainen en leren snel. Italiaanse windhonden zijn meestal vrolijk, dapper en moedig, maar doordat zij slecht kunnen tegen luide stemmen of barse woorden van hun baas, kunnen zij in de verkeerde omgeving behoorlijk bang worden.

Verstandhouding met andere huisdieren 
Zij kunnen goed met andere dieren overweg, maar moeten misschien beschermd worden tegen grotere, wat onstuimigere honden.

Verzorging
Een tuin met een goed hek is belangrijk, want hij loopt snel verwondingen op als hij vrij rondloopt. In het ideale geval is de Italiaanse windhond een huishond die via een hondenluik zelf de tuin in kan. Hij heeft een warme, tochtvrije mand nodig met een zachte deken erin, want zij wikkelen zich graag in hun dekentje, zelfs bij het warmste weer. De dunne glanzende vacht is makkelijk schoon te houden, verhaart nauwelijks en ruikt bijna niet. Na het baden opletten dat hij helemaal droog is.

Opmerking:
Hoewel zoals gezegd de Italiaanse windhond best stevig is ondanks zijn fijne bouw, is hij toch niet geschikt voor wilde spelletjes, want zijn botten kunnen makkelijk breken. Daarom is hij beter geschikt voor een huishouden met oudere kinderen die je kunt vertrouwen om rustig en voorzichtig met de hond om te gaan. Het is ook een ideale hond voor oudere en zieke mensen.