Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Italiaans windhondje

Karakter, eigenschappen en temperament

Het Italiaanse windhondje is levendig, alert, hoogst intelligent en heel lief, vooral als gezelschapsdier met een voorliefde voor menselijk gezelschap. Met andere dieren samen in een kennel doen zij het niet zo goed. Zij zijn makkelijk te trainen en leren snel. Italiaanse windhondjes zijn meestal vrolijk, dapper en moedig, maar zij kunnen slecht tegen luide stemmen of barse woorden van hun baasje en in de verkeerde omgeving kunnen zij heel verlegen worden.

Verstandhouding met andere huisdieren

Zij kunnen goed met andere dieren overweg, maar moeten misschien beschermd worden tegen grotere, wat onstuimigere honden.

Verzorging

Een tuin met een goed hek is belangrijk, want hij loopt snel verwondingen op als hij de vrije ruimte heeft. In het ideale geval is het Italiaanse windhondje een huishond die via een hondenluikje zelf de tuin in kan. Hij heeft een warme, tochtvrije mand nodig met een zachte deken erin, want zij wikkelen zich graag in hun dekentje, zelfs bij het warmste weer. De dunne glanzende vacht is makkelijk schoon te houden, verhaart nauwelijks en ruikt bijna niet. Na het baden opletten dat hij helemaal droog is. Hoewel  het Italiaanse windhondje zoals gezegd best stevig is ondanks zijn fijne bouw, is hij toch niet geschikt voor wilde spelletjes, want zijn botten kunnen makkelijk breken. Hij is daarom beter geschikt voor een huishouden met oudere kinderen die je kunt vertrouwen om voorzichtig met de hond om te gaan. Het is ook een ideale hond voor oudere of zieke mensen.