Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Griffon bruxellois

Karakter, eigenschappen en temperament 
De griffon bruxellois is een kleine hond met een duidelijk terriërinstinct en een te groot gevoel van eigenwaarde, maar achter zijn arrogante blik gaat een lief en vriendelijk karakter schuil. De griffon is wat je er zelf van maakt. Als je kinderen hebt, dan zal de hond hun spelletjes leuk vinden en vol energie mee uit wandelen gaan. Als je al wat ouder bent en je dagelijkse bezigheden verlopen wat rustiger, dan zal de hond zelf ook rustiger zijn en een trouwe vriend worden. Je kunt griffons goed trainen en zij winnen dan ook vaak gehoorzaamheids- en behendigheidswedstrijden.

Verstandhouding met andere huisdieren 
Uitstekend

Verzorging
Er zijn twee soorten griffons: de ruwharige griffon bruxellois met snorharen en baard, en de kortharige petit brabançon.

De ruwharige griffon heeft nood aan regelmatig borstelen en kammen. Twee keer per jaar moet hij met de hand geplukt worden (voor shows) of getrimd als het gewoon een huisdier is. De vacht van de kortharige griffons heeft niet dezelfde verzorging nodig als die van de ruwharige, dus als je het karakter van de griffon wel leuk vindt, maar je ziet de langere vacht niet zo zitten, dan is de kortharige griffon iets voor je. Wees voorzichtig met vlooienbanden bij een griffon en laat ze eerst altijd luchten voor je hem omdoet. Mix een flinke maar niet té grote portie droogvoer door zijn blikvoer, dat is het beste voor hem. Griffons vinden alle beweging die hun baas hun geeft prima, maar kunnen net zogoed lui op de zetel hangen.

Opmerking:
Wie met griffons wil fokken moet weten dat griffonpups grootbrengen niet makkelijk is, maar als zij eenmaal zes weken oud zijn, groeien zij zonder veel problemen op tot stevige kleine honden.