Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Dwergkeeshond

Karakter, eigenschappen en temperament 
De dwergkeeshond is een opgewekt lid van het gezin; het is een extraverte, levendige en erg intelligente hond. Het ras is niet vergeten wat hij van de spits geërfd heeft en kan heel trouw en beschermend zijn tegenover zijn gezin. Zijn kleine formaat compenseert hij met uitzonderlijke intelligentie en onvoorstelbare energie en daarnaast blinkt hij ook steeds uit bij gehoorzaamheidstraining.

Verstandhouding met andere huisdieren 
De dwergkeeshond is vriendelijk van aard maar moet net zoals elk ander nieuw huisdier voorzichtig bij andere huisdieren geïntroduceerd worden.

Verzorging
De dubbele vacht van de dwergkeeshond vergt niet zoveel zorg als die van sommige andere rassen met een dubbele vacht, maar hij moet toch regelmatig geborsteld worden. Wen je puppy al jong aan het borstelen, zodat hij leert dat het erbij hoort en van alle aandacht kan genieten. De beste resultaten heb je met een borstel van zwijnenhaar van goede kwaliteit.

Opmerking:
Je dwergkeeshond zal nog jaren deel uitmaken van je gezin, dus moet je heel zorgvuldig de hond kiezen die precies bij je gezin past.