Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Collie (langharig)

Karakter, eigenschappen en temperament 
Collies zijn zeer intelligente dieren die echt van menselijk gezelschap houden. Zij zijn vrij gemakkelijk te trainen en zijn gezegend met een energieke, levendige geest. Deze honden zijn echter altijd graag bezig en hun enthousiasme kan snel omslaan in neerslachtigheid als zij te lang alleen in de tuin achtergelaten worden! Zij zijn van nature heel schoon en zijn bijzonder goed gezelschap voor kinderen.

Verstandhouding met andere huisdieren 
De collie is een vriendelijke hond en houdt van het gezelschap van andere dieren. Hij beschikt echter wel over een aangeboren ‘drijfinstinct’, waardoor hij andere dieren in huis af en toe ‘bij elkaar wil houden’.

Verzorging
Of het nu de langhaar is met zijn lange, prachtige vacht of de korthaar met zijn korte, dichte vacht, collies moeten minstens één keer per week goed geborsteld worden om te zorgen dat zij er goed blijven uitzien en in topconditie blijven. Beweging is essentieel voor ze en een stevige wandeling of een stuk rennen vinden zij heerlijk. Zij zijn bijzonder slim, werken graag en hebben een natuurlijk talent voor speuren en drijven. Dat talent gebruiken zij niet altijd alleen voor dieren, dus je moet er tijdens het wandelen mee uitkijken dat zij niet ook proberen ‘het verkeer te regelen’.
Cesar product