Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Chihuahua (langharig)

Karakter, eigenschappen en temperament 
De chihuahua is een geweldige kleine gezelschapshond die even blij is met wat beweging in de tuin als met een lange wandeling. Ondanks hun grootte zijn deze tevreden hondjes ‘gezegend’ met een verbazend luide blaf en kunnen zij niet zonder menselijk gezelschap.

Verstandhouding met andere huisdieren 
De chihuahua is een waar gezelschapsdier en voelt zich dan ook goed bij andere dieren. Hij komt voor zichzelf op, maar als je ook grotere honden in huis hebt, moet je deze kleine hond tijdens het spelen voor de zekerheid toch in het oog houden om ervoor te zorgen dat alles goed gaat.

Verzorging
Dit ras heeft minimale verzorging nodig, maar het is een actief hondje en zijn verzorging en voeding zijn dan ook navenant. Het dier heeft een bepaalde hoeveelheid beweging nodig anders wordt hij te zwaar. De langharige chihuahua moet een of twee keer per week goed geborsteld worden om zijn vacht gezond en vrij van vuil en restjes te houden. De kortharige chihuahua heeft weinig of geen verzorging van de vacht nodig, afhankelijk van hoe vaak hij mee naar buiten wordt genomen.