Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

bulterriër

Karakter, eigenschappen en temperament

De bulterriër is een evenwichtige combinatie van kracht, gratie en wendbaarheid. Hij heeft het gezelschap van de mens nodig en door zijn karakter en individualiteit maakt hij vrienden voor het leven. Hij is heel toegewijd aan het gezin, heeft een aangeboren gevoel voor humor, hersenen, voorstellingsvermogen, persoonlijkheid, en de mensen die ervan houden vinden hem echt mooi. Zijn uiterlijk, in combinatie met zijn karakter, maakt hem tot een unieke hond. Zijn karakter en persoonlijkheid zijn erg complex. Een bulterriër is erg actief en gedraagt zich als een kind, dus je moet op alles bedacht zijn en hem steeds in de gaten houden. Alle jonge bulterriërs zijn van nature zeer actief. Puppy’s zijn heel druk en heel wat bulterriërs blijven zo actief en speels tot ze hun middelbare leeftijd (5 - 6 jaar) bereiken. Een bulterriër zal het niet goed doen als hij lange tijd alleen thuis moet blijven.

Verstandhouding met andere huisdieren

Veel bulterriërs hebben graag het gezelschap van andere honden, maar er zijn ook uitzonderingen. Niet-gesteriliseerde mannetjes kunnen doorgaans niet overweg met andere mannetjes. Een mannetje en een vrouwtje kunnen prima samen onder één dak leven en twee vrouwtjes samen kan ook. Je moet wel opletten dat er geen jaloezie  ontstaat.

Verzorging

Een bulterriër verhaart twee keer per jaar. Los haar kan dagelijks met een borstelbeurt verwijderd worden met een speciale handschoen of met een borstel. Nagels en achtertenen moeten maandelijks gecontroleerd en geknipt worden met een speciale nageltang voor honden. Bulterriërs houden ervan in de zon te liggen en in de warmere maanden kun je ze maar beter insmeren met zonnebrandcrème. Een bulterriër heeft een grote tuin met een stevig hek nodig en wil niet vastgebonden of aan de ketting gelegd worden, hij heeft graag veel gezelschap van mensen. Over het algemeen zijn bulterriërs gezond, maar zij krijgen vaak huidallergieën en hebben last van insectenbeten. Pups moeten gecontroleerd worden of zij niet doof zijn.
Cesar product