Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Borderterriër

Karakter, eigenschappen en temperament 
Behalve zijn grootte is er niets kleins aan de borderterriër – het is eigenlijk een grote hond in de huid van een kleine hond. Deze honden gedragen zich van nature goed en zijn behoorlijk verstandig. Zij reageren alleen niet altijd even snel op orders, zoals een vogelhond of een bordercollie, maar nemen er rustig de tijd voor!

Het zijn gevoelige honden die graag gezelschap hebben, maar dat uit zichzelf niet direct laten merken; zij blijven graag bij hun baas in de buurt en houden graag nauwlettend in de gaten wat er allemaal gebeurt. De meeste borderterriërs zijn lief voor kinderen, maar net als bij alle honden moet je kinderen leren hun huisdier te respecteren, vooral bij het slapen en eten.

Verstandhouding met andere huisdieren 
Borderterriërs kunnen over het algemeen goed met andere hondenrassen overweg, maar met andere dieren en katten moeten zij opgegroeid zijn.

Verzorging
Borderterriërs hebben een ruwe dubbele vacht waaruit twee keer per jaar het dode haar verwijderd moet worden. Voor de meeste hondenbezitters is dat geen bezwaar. Met een stevige borstel borstelen en af en toe een bad, meer hebben zij niet nodig.

Opmerking:
Hoewel borderterriërs zelden zelf een gevecht zullen aangaan, deinzen zij er bij een confrontatie ook niet voor terug.