Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Beagle

Karakter, eigenschappen en temperament 
Een beagle is van nature een trouwe gezel. Zij zijn meestal heel zachtaardig, maar kunnen ook heel stevig uit de hoek komen en zijn zo hard als je zelf toelaat. Het zijn ook geweldige honden voor kinderen om mee te spelen. De beagle wordt ook erg menselijk, als je hem er niet aan herinnert dat hij eigenlijk een hond is.

Een beagle is aanhankelijk en gehoorzaam en in geen geval nerveus of agressief. Het is een tevreden, veelzijdige hond die zich makkelijk aanpast. Hij kan ’s morgens mee op jacht gaan, ‘s middags het toegewijde speelmaatje van je kinderen zijn en zich ’s avonds oprollen tot schoothond.


Verstandhouding met andere huisdieren
Beagles zijn meutehonden en doen het dus beter als zij overdag gezelschap hebben.


Verzorging
Beagles hebben een minimum aan verzorging nodig, maar je moet hun gewicht wel in de gaten houden. Als het van henzelf afhangt, dan worden zij snel te zwaar, want zij houden van eten – en het is moeilijk te weerstaan aan hun smekende ogen, vooral tijdens het eten. Beagles zijn speurhonden en mogen daarom niet los uitgelaten worden. Als zij ook maar ergens lucht van krijgen, zullen zij ervandoor gaan en doen wat in hun natuur zit: jagen. Er wordt gezegd dat een beagle niets meer hoort als hij eenmaal iets ruikt! Deze honden hebben een veilig omheinde tuin nodig, want zij letten nauwelijks op het verkeer en denken meestal dat auto’s wel voor hen stoppen als zij op de weg lopen.

Opmerking:
Beagles kunnen er niet goed tegen lange tijd alleen te zijn. Zij kunnen heel ondeugend zijn als zij zich gaan vervelen. Dan gaan zij gaten graven, ontsnappen zij of trekken zij de was van de lijn.
Cesar product