Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Basset

Karakter, eigenschappen en temperament
Gelukkig is zo’n grote, stevige jachthond zo rustig van aard. Meestal zijn zij extravert, maar wel zachtaardig en lief. Zoals zoveel rassen heeft ook de basset 18 maanden tot drie jaar nodig om geheel volwassen te worden. Gedurende deze periode zijn zij erg levendig en ondeugend. Met strikte en consequente discipline kun je deze hond echter goed opvoeden tot een zeer geliefde gezinshond.

Verstandhouding met andere huisdieren
Uitstekend

Verzorging
Bassethonden zijn enthousiaste eters en hebben goed uitgebalanceerde kwaliteitsvoeding nodig. Zij zijn graag binnen, maar doen het ook als buitenhond goed als zij maar een knusse, tochtvrije kennel hebben en een veilige tuin om te ravotten. Er moet wel een goed hek zijn en een poort die goed dicht blijft. Als echte speurhonden hebben bassets geen idee van de weg – de neus gaat aan de grond en dan gaan zij er vrolijk vandoor.

Vergeleken met vele andere rassen hebben bassethonden relatief weinig verzorging van de vacht nodig, al vinden zij het wel fijn om verzorgd te worden.

Opmerking:
Niets is erger dan een verwende, onopgevoede en niet in de hand te houden basset. Deze honden hebben echt de eerste jaren een strikte en consequente opvoeding nodig om aanvaardbare manieren aan te leren. Laat je basset de controle niet overnemen!