Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Australische veedrijvershond

Karakter, eigenschappen en temperament
Australische veedrijvershonden zijn trouw, moedig en toegewijd en bezitten een natuurlijke geschiktheid om met vee om te gaan en te drijven. Vreemden vertrouwen zij niet en zij zullen het gezin en hun bezittingen met hun leven beschermen. Van nature zijn zij niet agressief, maar als zij geprovoceerd worden, zullen zij het niet zonder gevecht opgeven.

Verstandhouding met andere huisdieren 
De Australische veedrijvershond kan met andere dieren in huis overweg zolang zij langzaam en ontspannen geïntroduceerd worden. De beste manier om dit te doen is door de dieren elkaar een paar weken te laten ruiken en zien door een draadhek totdat zij beseffen dat zij geen bedreiging voor elkaar vormen.

Verzorging
Hoewel de Australische veedrijvershond eigenlijk een werkhond is, doet hij het ook goed als gezinshond in de stad, zolang er maar aan zijn bewegingsbehoefte (inclusief hersentraining) voldaan wordt. Gehoorzaamheidstraining is een must voor Australische veedrijvershonden, omdat hun hersenen op de juiste manier gestimuleerd dienen te worden zodat zij niet zelf op allerlei ideeën komen, zoals putten graven, de was van de lijn trekken, bomen snoeien, de tuin overhoop gooien en over het hek springen.

Conclusion
Als je beslist hebt dat je graag een Australische veedrijvershond wilt en je bent bereid deze trouwe metgezel juist te trainen om er het beste uit te halen, contacteer dan een van onderstaande groepen.