Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Australische silky terriër

Karakter, eigenschappen en temperament 
De Australische silky terriër is vriendelijk voor alle gezinsleden, maar hecht zich meestal maar aan één van hen. Vreemden worden getolereerd, maar niet meer dan dat. Hij houdt van kinderen als hij ermee is opgegroeid, maar wil als een gelijke behandeld en niet met overdreven drukte of als een stuk speelgoed behandeld worden.

De silky behoort vanwege zijn grootte bij de kleine honden, maar is bepaald geen schoothondje. Hij heeft het ware slimme en sterke karakter van een terriër en alle voordelen van een kleine hond in de stad. Hij is niet te groot voor de kinderen, de auto of de tuin.

Hij werd gefokt als huishond, maar voelt zich evengoed thuis op het platteland als bewaker van huis en haard tegen slangen en ratten, met de gedrevenheid van een rasechte terriër. De silky is een mix van temperamenten, net als de Australiërs die hem gefokt hebben.

Verstandhouding met andere huisdieren 
Moet op jonge leeftijd met andere honden in aanraking gebracht worden. Het is immers een terriërsoort.

Verzorging
Net als de meeste andere langharige rassen houdt de silky ervan geborsteld en gekamd te worden, als hij er maar van jongs af aan gewend is. Hoe vaak dit moet gebeuren, hangt af van de lengte van de vacht die je silky heeft geërfd.

Een silky heeft niet zo veel beweging nodig, maar loopt over van energie en houdt ervan door de velden te rennen en lange wandelingen te maken aan de lijn. De silky is niet geschikt om buiten gehouden te worden. Zijn bed is zijn domein, of dat nu een kartonnen doos is of een prachtige mand. Alle kleine honden moeten binnen kunnen slapen, dus zet de mand van je silky op een plaats die voor hem en jezelf goed geschikt is.

Opmerking:
De silky is niet geschikt voor buiten.
Cesar product