Land

EEN RAS KIEZEN

Terug

Amerikaanse cockerspaniël

Karakter, eigenschappen en temperament
De Amerikaanse cockerspaniël heeft het typische temperament van een vogelhond met een scherp gevoel voor apporteren. Ook al worden zij in de VS nog steeds het vaakst ingezet als jachthonden, worden zij in Australië vooral als gezelschapshond gehouden. Het zijn extraverte, vriendelijke en heel sociale honden. Zij zijn enthousiast gezelschap en heel lief voor kinderen.

Verstandhouding met andere huisdieren
Dit ras kan met de meeste andere huisdieren prima overweg.

Verzorging
Amerikaanse cockerspaniëls vergen tijd en veel verzorging om hun vacht tot haar volle recht te laten komen. Hiervoor is veelvuldig borstelen en baden nodig, evenals regelmatig bezoek aan de hondensalon. Dit geldt niet alleen wanneer zij nog pup zijn, maar ook als zij al volwassen zijn. Hoewel de Amerikaanse cocker er met zijn volle vacht heel elegant uitziet, houden veel hondenbezitters hun honden korter getrimd en laten zij op poten en buik zo’n 5 cm haar over. Het haar gaat daardoor minder klitten en het maakt het baden, drogen en verzorgen een stuk gemakkelijker.

Opmerking:
Hoewel het een klein ras is, heeft de Amerikaanse cocker toch dagelijks beweging nodig. Als hij gaat graven in de tuin, kan dat een teken zijn van verveling. In het ideale geval kan deze hond ook losgelaten worden om vrij rond te lopen, als dat tenminste veilig is. Het is wel verstandig om de hond altijd goed in de gaten en op roepafstand te houden.
Cesar product